Ars poetica

Címkék: ars poetica darmasiswa

2012.09.07. 06:53

Ki is vagyok én?

Húszas évei végét taposó magyar srác, voltam már tanár, eladó, előadó, közgazdász, zenész, és még ezerféle. Valószínűleg úgyis ismersz már, ha ezt a blogot olvasod, ha pediglen mégsem, akkor is biztos, hogy nem arra vagy kivácsi, mi volt velem eddig, hanem arra, mi van velem most, Indonéziában.

Ki is lehetsz te?

Hirtlen három tippem van:

1 – ismerjük egymást, valószínűleg szeretteim egyike vagy. A kedvedért igyekszem majd írni arról, hogy élem meg lelkileg az utazgatást és az indonéz életemet.

2 – nem (feltétlenül) ismerjük egymást, feltehetőleg az irodádból vagy tanulás helyett olvasgatod a soraim unaloműzés végett. A kedvedért igyekszem majd érdekeseket és szórakoztatókat írni.

3 – érdekel téged a Darmasiswa ösztöndíj, mert te is ki akarsz jönni Indonéziába. Mivel minden bizonnyal magyar vagy, meg egyébként is, gondolom mindennél jobban érdekel, mégis, mennyibe kerül ez az egész. A kedvedért írom majd az Üvegzseb rovatot, amiben terveim szerint tételesen szétírom havi költéseimet. Ez alapján könnyebben el tudod dönteni, belefér-e neked ez az egész a költségvetésedbe, illetve mennyi pénzt kell még félretenned. 

Jó, de mégis mi ez az egész?!

Jó ideje álmodozom róla és tervezgetem, de végül most jött össze, hogy a Jószerencsének, Istennek és a többi aprószentnek valamint az indonéz államnak hála eltölthetek egy hosszabb időszakot Délkelet-Ázsiában. Egy Darmasiswa nevű programban veszek részt, egy héten belül a Közép-Jáván található Yogyakarta város egyik egyetmének leszek a hallgatója, indonéz nyelvet és kultúrát fogok tanulni. Ezt az ösztöndíjat mindenki megpályázhatja, aki 18-35 év közt van, és van legalább egy érettségije. Világszerte kb 600 ember nyeri el évente, Magyarországról idén kb 35-en megyünk. Az ösztöndíj havi 2 millió indonéz rúpia (50 ezer ft) támogatást biztosít, ami majd meglátjuk, mire lesz elég. További infókat a Darmasiswáról majd elhelyezek oldalt, egy link formájában.

Ezeket a sorokat már a repülőről írom, épp Mezopotámia felett szállunk. Hihetetlen a táj, úgyhogy nem is írok tovább.

Kalandra fel!

A bejegyzés trackback címe:

https://zolindonezia.blog.hu/api/trackback/id/tr844760564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sophia.biro 2012.09.17. 19:39:24

Zoli!

Hozod a formádat, nem csalódtam, szórakoztató és informatív! :)
Csak így tovább, és sok szép kalandot! :)
puszi
zs :)
süti beállítások módosítása