Úton

2012.12.19. 20:18

Kitört a nagy „téli szünet” az iskolában, amit én önkényesen meg is hosszabbítok 1-2 héttel, hogy azt csinálhassam, ami a legjobban megy: csavarogni fogok. Mire ez a poszt kimegy az internetre, én már egy vonaton fogok zötykölődni Bali felé. Ott tervezem megnézni azokat a látnivalókat, amik legutóbb kimaradtak – akad bőven – és ami a legfontosabb, együtt karácsonyozunk a többi magyarral. Jézuska másnapján szeretném végre kipróbálni a szörfözést, amit legutóbb a balesetem miatt nem tudtam.

Aztán az ünnep elültével néhányadmagammal útra kelünk, és átkompozunk Lombok szigetére. Lombok az elhagyatott, de annál festőibb partjairől híres, valamint arról, hogy ott van a Gunung Rinjani, Indonézia egyik legnagyobb – döbpergéééééés – vulkánja (mi más??). Ja, és a Gili-szigetek, három aprócska sziget, ahonnan ki vannak  tiltva a járművek és a rendőrség. A Szilvesztert valahol ezen a környéken tervezzük a magyar-román gárdával. 

Január első napjaiban valahogy visszaevickélünk Balira, innen pedig Sulawesi felé vesszük az irányt szűk két hét erejéig. Itt remélhetőleg ellátogatunk majd a Toraja népcsoporthoz, akik a bizarr temetkezési szokásaikról híresek. A monszun elől pedig továbbállunk az Egyenlítő környékére, és pár napot a Togean-szigeteken ejtőzünk majd, ami állítólag a világ legszebb helye.

Innen visszarepülök majd Jávára, kimosom a koszos gatyáimat, aztán kötöm is fel újra, mert január végén vár egy újabb trip, ezúttal Indonézián kívül. Egy maláj villámlátogatás után Thaiföldre vagyok hivatalos, egy lagzira. Onnan pedig irány Vietnám, ahol Holdújévet ünnepeljük majd. Kambodzsába meg majd máskor megyek…

trip.jpg

Kérdezzetek!

Szóval most egy darabig nem lesz mód komolyabb blogfrissítésre (talán ha lesz időm, még megírom a novemberi bali kirándulásomat). Sok mindenről írtam amúgy az elmúlt hónapokban, viszont úgy érzem, hogy még több dologról nem, szóval azt találtam ki, hogy akinek van valami specifikus kérdése, az nyugodtan tegye fel komment vagy mail (kontakt oldalt fenn) formájában, és majd igyekszem megválaszolni az úton.

Addig is Kellemes Ünnepeket! Legyetek jók odahaza, vagy bárhol is vagytok!

A bejegyzés trackback címe:

https://zolindonezia.blog.hu/api/trackback/id/tr514969485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása